LID WORDEN

LID WORDEN

In de mate van het mogelijke proberen we vraag en aanbod qua jeugdvoetbal binnen onze regio op elkaar af te stemmen. Wij houden daarbij altijd rekening met de kwaliteit en de speelgelegenheid die wij wensen te leveren aan elk van onze leden. Wij proberen tevens ten allen tijde aan onze clubmissie te voldoen, zowel op sportief als sociaal vlak.

Wij houden daarbij telkens 2 verschillende invalshoeken voor ogen:

1.Wij dienen ons als gekwalificeerde jeugdopleiding te houden aan de verplichtingen van Voetbal Vlaanderen. Wij bieden interprovinciaal voetbal aan (IP) met focus op talent en kwaliteit, als dusdanig een ideale sportieve voedingsbodem vormend voor het 1e elftal van SC Eendracht Aalst, voor het eerste elftal van partners (via officiële samenwerkingsverbanden), of Elite jeugdopleidingen. Wij hebben een actief net van scouts die spelers screenen met aanleg voor voetbal, waardoor ze uitgenodigd en mogelijk uiteindelijk geselecteerd worden om onze teams te vervoegen.

2. In de tweede plaats willen wij ons als SC Eendracht ook profileren als sociale club. Wij bieden hierom regionaal / recreatief voetbal én G-voetbal aan met als uitgangspunt “voetbal voor Aalstenaars” als dusdanig een sociale voedingsbodem vormend voor onze regio. Uiteraard dien wij ook rekening te houden een maximum capaciteit aan aantal spelers in functie van infrastructuur.

Belangrijk: het mag duidelijk zijn dat – gezien onze verplichtingen en onze beperkingen – zomaar aansluiten bij SC Eendracht Aalst niet altijd mogelijk is!

Wat raden we de spelers aan die wensen aan te sluiten als mogelijke stappen?

Voor de spelers van 4 tot 9 jaar oud stellen we volgende zaken voor:

• Laat uw kind deelnemen aan “Multimove” en ‘MultiSkillz’. We verwijzen hierbij graag door naar Move United vzw, een sporttakoverschrijdende organisatie die een breedmotorische vorming biedt voor kleuters die wensen te starten met sport. Klik hier voor meer info hierover.

• Laat uw kind deelnemen aan de Zomer- en/of Paasstage van SC Eendracht Aalst. Info hierover verschijnt telkens op de website, webshop en facebookpagina

• Speel de naam van uw kind tijdig door via ons “meldpunt talent” indien u denkt dat hij een hoger niveau aankan. Voor meer info, klik hier.

Voor spelers van 10 tot 13 jaar raden we de volgende zaken aan:

• Laat uw kind deelnemen aan de Zomer- en/of Paasstage van SC Eendracht Aalst. Info hierover verschijnt telkens op de website, webshop en facebookpagina

• Speel de naam van uw kind tijdig door via ons “meldpunt talent” indien u denkt dat hij een hoger niveau aankan. Voor meer info, klik hier.

Voor spelers vanaf 13 jaar:

  • Op oudere leeftijd (vanaf 13 jaar) worden enkel nog spelers op basis van hun aanleg voor voetbal geselecteerd. Misschien oogt dit allemaal niet zo sympathiek, maar het is de enige mogelijkheid om ons te vrijwaren van een jeugdopleiding met meer dan 300 jeugdspelers waardoor onze kwaliteit van opleiden en vormen onder druk zou komen te staan. Uiteraard kan u ons nog steeds de naam van uw kind doorspelen door via ons “meldpunt talent” indien u denkt dat hij een hoger niveau aankan. Voor meer info, klik hier.
  • ·Voor spelers met een fysieke, psychische, verstandelijke of visuele beperking bieden wij met Iendracht de Caspers ook een volwaardig voetbalaanbod aan binnen het G-voetbal.

SPONSORS